dijous, 16 de gener del 2014

tortell de reis


 Ingredients:

·1kg de farina de blat.
·250g de sucre + 4cullerades.
·200gr. de mantega.
·25gr de rent en pols.
·2 o 3 ous.
·1/2L de llet.
·1 llima.
·sal.
·500 ml de nata líquida per a muntar.

Preparació:

· Tamisar la farina en un bol. Al centre fiquem la mantega, a temperatura ambient i s'afig el sucre, el rent, els dos ous, una miqueta de sal i la llet, tot junt es té que remoure.
·Pastar tot en una superfície dura, si es paga a s'afig farina fins que estiga homogènia, deixar que repose en un recipient durant 3 hores amb un mocador per damunt.
·Donar forma i deixar-la reposar una hora més.
·Untar el pastís, partir-lo per la meitat i posem damunt les fruites confitades, sucre, etc etc
· Introduir al forn a una temperatura de 170 a 180º, durant 30 o 40 min. i després separar les dos meitats i deixar-lo refredar.
·Mentrestant es prepara la nata amb 4 cullerades de sucre i muntra-la ( batent-la)
·Sobre la meitat de baix, ficar amb la mànega pastelera la nata amb molta cura i introduir les figures.
·Per últim ficar la part superior del tortell.

5 comentaris:

  1. Mm... que bona pinta que té!! Espere que ma mare el prepare semblant a la foto :)

    Yosely.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha, si ho fa, em deixaras que el prove ?:)

      Elimina
    2. Eeh, que jo també en vull un tros! Hahaha XD. Per cert, Sonia, molt bon article i molt interessant, i quina pinta que té el tortell de la fotografia... *-*

      Jorge Medina

      Elimina